Δρ. Κατερίνα Μέλφου

Καθηγήτρια, Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Η Δρ Κατερίνα Μέλφου είναι Καθηγήτρια Αγροτικής Οικονομίας στο Τμήμα Γεωπονίας και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αγροτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Reading του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάστερ στην Αγροτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας του Ηνωμένου Βασιλείου και διδακτορικού διπλώματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση της αποτελεσματικότητας  και της παραγωγικότητας, την εμπορία γεωργικών προϊόντων, τον κλάδο της αγροδιατροφής, την οικονομία της γεωργικής παραγωγής και τη βιώσιμη γεωργική ανάπτυξη. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα είτε ως επιστημονικά υπεύθυνη ή ως μέλος της ερευνητικής ομάδας. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε περιοδικά με κριτές, σε πρακτικά Ελληνικών και Διεθνών συνεδρίων και σε συλλογικούς τόμους. 

Είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγικών ζώων και άγριας πανίδας», του Τμήματος  Γεωπονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόσφατα εξελέγη μέλος του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.