Τάσος Τζήκας

Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO AΕ

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Τζήκας αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Είναι Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ από το 2013 και του Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης» από το 2001.

Επίσης είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών.

Είναι Γ’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketingτου N.Θεσσαλονίκης και του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της SingularΒορείου Ελλάδος ΑΕ και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Singular Β.Ε. ΑΕ και της Singular Software AE από το 1987-2006. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Singular BulgariaSingular Romania, Αντιπρόεδρος της Internet Hellas, της Delta Singular Εκπαιδευτικής και Εντεταλμένος Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Delta Singular.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων και παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία ο Αναστάσιος (Τάσος) Τζήκας είχε σημαντική κοινωνική δραστηριότητα συμμετέχοντας ως μέλος στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που συστάθηκε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Είναι επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος για 8 χρόνια και επίσης επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του οποίου υπήρξε Πρόεδρος για περισσότερα από 15 χρόνια.