Γρηγόρης Τάσιος

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)

O κ. Γρηγόριος Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) ξενοδόχος, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου PHILOXENIA 4* στα Ψακούδια Χαλκιδικής, γεννήθηκε το 1973, απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. 

Με τον συνδικαλισμό δραστηριοποιήθηκε  ενεργά  ως μέλος αρχικά του ΔΣ της  Ένωσης  Ξενοδόχων Χαλκιδικής (2003-2009) και  εν συνεχεία ως Πρόεδρος της  ΕΞΧ (από το 2009) έως την πρόσφατη εκλογή του στο τιμόνι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων .  Από το  2012 συμμετείχε στο ΔΣ της ΠΟΞ ενώ από το 2015 μέχρι πρόσφατα εκτελούσε χρέη Γενικού Γραμματέα.  Ο Γρηγόρης Τάσιος , παράλληλα, από το 2011 έως σήμερα διατελεί  Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής  (ΤΟΧ), εκπροσωπώντας τον οργανισμό σε εγχώριες και διεθνείς  πρωτοβουλίες και δράσεις του για την προβολή του προορισμού  αλλά και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικής  Ανάπτυξης Μακεδονίας. Επίσης, από το 2013 έως το 2015 υπήρξε μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, από το 2007 έως σήμερα της Επιτροπής  Παρακολούθησης ΕΣΠΑ της ΠΚΜ και είναι μέλος ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης για τα Ναρκωτικά Νομού Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ».

Είναι Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και μέλος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.).