Βασίλης Ζησιμόπουλος

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc, CEO & Founder της Costa Nostrum

Ο Βασίλειος Ζησιμόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, ιδιοκτήτης του Τεχνικού Γραφείου "ΑΕΛΙΑ Αειφόρος Μηχανική" και Διευθύνων Σύμβουλος - Ιδρυτής της πολλαπλά βραβευμένης startup εταιρείας Costa Nostrum η οποία αναδείχθηκε ως μια από τις 5 καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) στην κατηγορία “Καινοτομία και ψηφιοποίηση για νησιωτικούς προορισμούς”.

Κατέχει δυο Μεταπτυχιακούς τίτλους MSc Energy and Sustainable Development and MSc Environmental Conservation and Management ενώ ολοκληρώνει το 3ο του μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών”, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελλάδα. 

Υπήρξε βασικός συνδιοργανωτής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του 8ου Διεθνές Συμποσίου - Συνέδριου για τις Αμμώδεις Παραλίες. Έχει διατελέσει μέντορας σεοργανισμούς, Blue Prototype by TEE, Prince’s Trust International Enterprise Program και Climathon – Heraklion. 

Είναι ένας από τους 3 εκπροσώπους της Ελλάδας, που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο πρόγραμμα της Ε.Ε,  Mission Ocean & Waters, μετά από πρόταση από το ΕΛΚΕΘΕ και τη Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. 

Από το 2007, είναι μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος του ΤΕΕ – ΤΑΚ και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ). Ήταν μέλος του διεθνούςοργανισμού International Solid Waste Association (ISWA), απότον οποίο του απονεμήθηκεο τίτλος International Waste Manager – Advanced Status.

Τέλος, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε δεκάδες διεθνής επιστημονικά συνέδρια με θέμα το Περιβάλλον, την Ανακύκλωση, την Αειφορία και την βιώσιμη διαχείριση των παραλιών.