Βασίλης Κουτσιώρης

Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Π.ΑΝ.

Ο Βασίλης Κουτσιώρης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Βριλήσσια όπου και ζει έως σήμερα.

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Βριλησσίων το 1993. Ακολουθώντας το επάγγελμα του πατέρα του επίλεξε να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στην Αγγλία όπου και συνέχισε τις σπουδές του με Μεταπτυχιακό Πολιτικού Μηχανικού στο πανεπιστήμιο London City University από όπου και αποφοίτησε.

Ομιλεί 2 γλώσσες Ιταλικά και Αγγλικά

Από το 2015 μέχρι σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στο Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 110 μέλη - Δήμους.

Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου στο Δήμο Δράμας και Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου στο Δήμο Λεβαδέων, Επιστημονικός συνεργάτης και Σύμβουλος Ανάπτυξης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ενώ και στον ιδιωτικό τομέα έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών.

Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Επιμόρφωσης: Α) «Επιθεωρητές / Κύριοι Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2008» και Β) «Απαιτήσεις Διαχειριστικής Επάρκειας Φορέων Υλοποίησης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων».

Μέσα από την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει αποκτήσει μια εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία σε μια σειρά από θέματα όπως το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους 2 βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οργανόγραμμα και οι κανονισμοί λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αξιοποίηση ευκαιριών για την αυτοτελή και αειφόρο ανάπτυξη με ιδίους πόρους και η λειτουργία του μηχανισμού των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων, η του.