Ναταλία Μποέμη

Head of Digital Transition and Climate Policies Department,Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος με διδακτορικό στην Ενέργεια και Περιβαλλοντική Διαχείριση του κτιριακού ξενοδοχειακού δυναμικού. Έχει βραβευτεί δύο φορές με μεταδιδακτορική υποτροφία από το Ελληνικό (2014-2016) και το Πορτογαλικό (2013-2014) κράτος με θέμα τις πολιτικές για την ενέργεια. Από το 2016 - 2021 ήταν συμβασιούχος Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Μηχ. Περιβάλλοντος, ΔΠΘ. Ενώ, από το 2019 ως το 2022 ήταν επιστημονικός συνεργάτης – τοπικός βοηθός Ευρωβουλευτή με χαρτοφυλάκιο την αύξηση της  ενεργειακής απόδοσης του δομημένου περιβάλλοντος, την ενεργειακή φτώχεια και τον οικολογικό σχεδιασμό υλικών.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής της, ηγήθηκε πολλών πακέτων εργασιών ενώ ήταν και υπεύθυνη διαχείρισης όλου του έργου.

Διαθέτει ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, τη θερμική άνεση, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δομημένο περιβάλλον και την βελτίωση της ποιότητας του μικροκλίματος.

Είναι συγγραφέας 3 διατριβών, 47 άρθρων με κρίση σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και βιβλία και συντάκτης 2 βιβλίων που εκδόθηκαν από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Springer

Τέλος, είναι ενεργό μέλος της ενεργειακής κοινότητας WEnCoop, με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα.